• Головна
  • Нові популярні місця на карті курорту Буковель
Новини компаній
13:00, 29 березня

Нові популярні місця на карті курорту Буковель

Новини компаній

Цієї весни після реновації відновив роботу популярний готель Tavel Hotel & SPA, котрий знаходиться у самому центрі курорту Буковель.

Багато років цей сучасний готель відомий поціновувачам гірського відпочинку. У 2023-му готель пережив розширення вже до 88 номерів та справжню масштабну реновацію, основну частину якої вдалося завершити всього за рекордні вісім місяців. Отже, нещодавно у лютому 2024 року Tavel Hotel & SPA знову відкрив свої гостинні двері.

«Минулий рік для нас був дуже успішним, наші зусилля не були марними, маленькими кроками в наших готелях Tavel («Тавель») та HVOYA («Хвоя») дійшли до впевненої прибутковості та дали нашим інвесторам 14% дохідності. Після втілення всього запланованого Tavel Hotel & SPA матиме відкритий басейн, повністю оновлене SPA та навіть ексклюзивні номери зі скляними стінами у стилі видатного іспанського художника та архітектора Антоніо Гауді. Концепція, дизайнерські та технічні особливості поки зберігаються в суворому секреті», – говорить засновниця Тетяна Родзоняк.

У новому ресторані «Корені», що знаходиться на території готелю відбулася благодійна гастро-вечеря та аукціон на підтримку ЗСУ. Зібрані 300 000 гривень підуть на підтримку воїнів з Восьмого полку сил спеціальної операції, що зараз воюють на херсонському напрямку.

Благодійний гастро-вечір у ресторані «Корені» організував та провів бренд-шеф ресторану Віталій Гуралевич. Він є відомим кулінарним експертом, учасником та переможцем міжнародних кулінарних конкурсів, шеф-кухарем, що досліджує українську кухню та локальні продукти. Саме він зібрав та об’єднав для гастрономічної вечері у «Коренях» (Буковель) п’ять знаних кухарів – Ігора Брагіна, Олександра Висоцького, Олену Жаботинську та Миколу Линіва. Всі вони приготували по одній унікальній кулінарній страві для благодійного вечора.

Серед страв, котрі були презентовані гостям – «Салат з вудженим вугрем із шацьких озер та соусом із палених овочів», «Потапці з паштету з карасів, тушкованих у сметані», «Запечене м'ясо копченого коропа та мусом з томатного леквару» та інші.

«Назва «Корені» має багато значень та сенсів, – говорить засновниця Тетяна Родзоняк, – для початку корені – це заглиблення в своє коріння, у свій рід, в історичні рецепти, у традиційні етнічні страви. Ми презентуємо їх у новому осмисленому та осучасненому вигляді. Також назва відображає той факт, що традиційно багато віків поспіль українці використовувати в їжу здебільшого коренеплоди – ріпу, цибулю, селеру, пастернак, петрушку, пастернак, буряк та інші».

Третя трактовка назви в тому, що в декорі ресторану та подачі страв використовується багато коріння, яке символізує багатства природи та земні дари.

Перед викриттям ресторану засновники та бренд-шеф працювали біля 10 місяців над концепцією закладу та пошуком старовинних рецептів. Вивчали рецепти старовинної галицької кухні, кухню князів, історичні рецепти та нариси зі стародавньої кулінарії, полювали на рецепти традиційних страв мешканців Карпат.

«В нашому меню страви з п’яти регіонів України: Закарпаття, Івано-Франківщини, Львівщини, Волині та Поділля, – говорить бренд-шеф Віталій Гуралевич, – Локальні ресторани – це теж сучасний тренд. У кожного мішленівського регіонального ресторану Франції є межі 100-150 кілометрів. Тож ми, як ресторан локальної кухні, зосередились саме на зазначених регіонах та місцевих продуктах. Сир нам постачає найбільша на Закарпатті козина ферма, яка знаходиться за Верховиною на висоті 1200 метрів. У нас є власний постачальник м’яса, який спеціально для нашого ресторану готує кров’янку та в’ялить качок. В умовах ресторанної кухні це нереально зробити, а нам важлива стабільна якість. Ми активно використовуємо сезонні продукти. Наразі чекаємо на початок грибного сезону в Карпатах, адже скоро почнуть рости зморшки. Також використовуємо свіжі та сушені білі гриби, лисички. Ерінги, гливи та печериці нам вирощують місцеві фермери».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кращі готелі Буковеля #Буковель готелі #відпочинок Буковнль #ресторани Буковель #Корені ресторан #гастро-вечеря Корені
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,84
EUR
42,80
42,85
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...